Gruppenfoto2022.jpg
TIGER-Kernwaarden

TIGER Core Values

 

Waardering

We waarderen elkaar, we waarderen de culturele diversiteit, onze uiteenlopende zienswijzen en verschillende meningen - en wij hebben geleerd dat we zelfs dan elkaar een consensus kunnen vinden: wij zijn het erover eens dat wij het dan niet met elkaar eens zijn. Wij begrijpen dat we in ons diepste wezen allemaal gelijk zijn. Wij zijn allemaal één.

 

Moed

Moed is een houding die noodzakelijk is wanneer men de dagelijkse routinepaden verlaat en als het ware "het onbekende verkennen". De moed hebben om oude bruggen achter zich te laten en de kracht vinden om er nieuwe op te bouwen.

Moed helpt ons om angst te overwinnen. Een kleine jongen werd elke nacht wakker, geplaagd door een nachtmerrie. In die droom werd hij telkens opnieuw achtervolgd door een gigantische tijger. Telkens als de tijger dichtbij genoeg was en ging springen, schrok de jongen wakker en begon hij te huilen. Zijn ouders waren wanhopig omdat hun woorden hem niet konden troosten en geen enkel medicijn hielp. Uiteindelijk gingen ze met hun zoon naar een oude sjamaan. Deze ging naast de jongen zitten en vroeg hem te vertellen over die terugkerende droom. Toen het kind klaar was, boog de sjamaan zich voorover en fluisterde hem enkele woorden in het oor. De volgende nacht en ook de nachten erna sliep het kereltje door. Zijn ouders waren hier erg blij om en vroegen hem uiteindelijk: “Wat heeft de sjamaan je verteld? Hoe nam hij je angst weg?". De jongen antwoordde: "Hij zei: laat je door die tijger opeten".

Openheid

Openheid heeft voor ons twee dimensies: praten en luisteren.

We praten open en eerlijk met elkaar en we luisteren naar elkaar zonder vooroordelen. Eerlijke dialoog betekent voor ons: “ongezouten!” - Als iets naar onze mening niet klopt, laten we het daar niet bij omdat het misschien onaangenaam is om het aan te kaarten. Neen, we hebben het erover en zeggen het ongezouten, ook als dit een onaangename bijsmaak geeft.

Wij zeggen wat we denken en we doen wat we zeggen. Dit maakt van ons authentieke en betrouwbare mensen. Onze mening geven en woorden laten volgen door daden, maakt van ons geloofwaardige medewerkers. Jack Welch beantwoordde de vraag naar het geheim achter het wereldwijde succes van zijn bedrijf General Electric (GE) met één woord: Openheid!

Luisteren, als tweede dimensie van openheid, betekent dat we openstaan voor de opvattingen van de andere. Wij hebben geleerd dat luisteren meer betekent dan alleen mensen te laten uitpraten. Goed luisteren betekent luisteren zonder vooringenomenheid of voorwaarden. Luisteren is voor ons zo belangrijk dat wij er een eigen document over hebben gemaakt -> TIGER in dialoog.

 

Passie

Enzo Ferrari definieerde zijn succes aan de hand van twee waarden: Passione e Potenza – passie en kracht voor wat we doen. Onze passie is overal voelbaar. Die passie is niet verklaarbaar, maar wel merkbaar!

 

Respect

Wat is het kleine maar fijne verschil tussen het accepteren van iemand en het respecteren van die persoon? Respect tonen voor iemand gebeurt op een veel hoger niveau. Wederzijds respect maakt fairplay een stuk makkelijker: "Wij trappen op de bal maar nooit op een persoon".

 

Vertrouwen

Vertrouwen is een van onze belangrijkste fundamenten. We vertrouwen elkaar. Een voorwaarde voor vertrouwen is dat verantwoordelijkheden duidelijk zijn vastgelegd. Iedereen in het TEAM weet waar hij of zij verantwoordelijk voor is en welk deel van het waarde creatieproces binnen zijn of haar verantwoordelijkheidsgebied valt. En dat ons doel - klanttevredenheid - niet zonder zijn of haar bijdrage kan worden bereikt. Vertrouwen groeit met de tijd maar begint al op het moment waarop je lid wordt van het TIGER-team. Onze eenvoudige regel: werf je hem of haar aan, vertrouw hem/haar dan! Als je hem/haar niet vertrouwt, werf hem of haar dan niet aan!


Nieuwsgierigheid

Nieuwsgierigheid is de houding die innovatie bevordert. Een natuurlijke belangstelling voor alles wat nieuw is, is een prachtige eigenschap uit onze jeugd, die we behouden, verzorgen en waarderen. De dynamiek van de nieuwsgierigheid voorkomt dat we stagneren in onze ontwikkeling. Als je stopt met beter te worden, ben je niet goed meer.

Moed is een centrale eigenschap die hand in hand gaat met nieuwsgierigheid en ons ertoe brengt grenzen te overschrijden, nieuwe gebieden te ontdekken, de dingen van nabij te gaan bekijken en in onbekende wateren te gaan varen. Alleen op deze manier kunnen wij nieuwe oplossingen vinden en onze klanten enthousiast maken.

 

Teamwork

Wij zijn ervan overtuigd dat onze teamgeest de sleutel tot succes is voor onze positie als marktleider. Voor ons is 1+1 gelijk aan 3.

Wij ervaren steeds weer de grote kracht van groepsintelligentie. Onze vergaderingen, meetings en workshops halen de collectieve sterkte van de groep naar boven. Dialoog – goed luisteren en duidelijk spreken - ondersteunt dit "naar boven halen", net zoals onze "Open Space meetings": zonder tafels, gewoon in een cirkel zitten en de energie vrij laten stromen. Wat TEAMS betreft, hebben wij veel geleerd van ganzen. Actief met elkaar communiceren, heldere doelstellingen, voortdurend rotatie in positie, hoogten en laagten, tijden van stress en tijden van ontspanning, samen doorheen een crisis gaan, elkaar ondersteunen, met elkaar vieren. Voor ons betekent TEAM ook dat we precies weten wie achter het stuur zit, wie de eindverantwoordelijke is en wie welke resultaten voor welk onderdeel moet produceren. Wederzijds VERTROUWEN, RESPECT en WAARDERING voor elke bijdrage is de basis en de drijfveer van ons succes als TEAM.

 

 

Het belangrijkste en het minst belangrijke woord in ons teamwork

De zes belangrijkste woorden: Het klopt, het was mijn schuld.

De vijf belangrijkste woorden: Je hebt het geweldig gedaan!

De vier belangrijkste woorden: Wat is jouw mening?

De drie belangrijkste woorden: Ik apprecieer dat!

De twee belangrijkste woorden: Dank je!

Het belangrijkste woord: Wij

Het minst belangrijkste woord: Ik

 

Cart
Lädt...
Leider kann aktuell der Warenkorb nicht abgerufen werden.